Esteu aquí: Inici Investigació i docència Unitat de Recerca i Investigació Clínica Com participar en estudis d'investigació clínica

Com participar en estudis d'investigació clínica

Les persones que participen a qualsevol dels estudis clínics han de reunir uns criteris prèviament definits i consensuats pel Comitè Ètic Internacional i que validen els Comitès Ètics de cada un dels països participants, en el nostre cas el de l’Estat Espanyol.

Aquests criteris són, per exemple, l’edat, els medicaments que estan prenent, l’estat de salut actual, l’acompliment amb les visites que se li demanin i el més important,  voler-hi participar de forma voluntària.

És a partir de l'autorització de l’usuari amb la signatura del consentiment informat per part del metge, la persona que hi participa i la infermera, quan s’inicia el procés.

Aquesta activitat es du a terme al CAP Vicenç Papaceit  tot i que hi participen els usuaris de tot el municipi ( La Torreta, Santa. Agnès i La Roca Centre). Consisteix en un control exhaustiu, realitzant anàlisis de sang i d’orina, electrocardiogrames, registres de la tensió arterial de 8/24 hores, etc...i totes aquelles activitats que garanteixin un bon control  i el seguiment de la persona amb l’objectiu de garantir una bona pràctica clínica.

Els resultats fins ara han estat molt satisfactoris. S'ha iniciat una metodologia positiva; és una opció d’aprenentatge i de bon control sobre aquests grups de població.

Si pertanyeu a algun d’aquests grups de malalties prevalents i esteu interessats en participar-hi, només cal que ho comuniqueu al centre, ja sigui a la Unitat d' Atenció a l’Usuari, al Metge o a la Infermera.

 

Eines personals